Ghid de bune practici privind organizarea cursurilor de tango argentinian in universitatile din Romania

Asociatia pentru Cultura si Tango a lansat in 2014 in mediul virtual un „Ghid de bune practici privind organizarea cursurilor de tango argentinian în universităţi”.
Ghidul de bune practici a fost editat in cadrul proiectului Partener EU, finantat de catre Comisia Europeana prin programul „Tineret in actiune”, Sustinere pentru cooperarea europeana in domeniul tineretului, Subactiunea 5.1 Intalniri ale tinerilor si responsabililor cu politicile de tineret.
Ghidul e destinat universitatilor, adica factorilor de decizie, iar studentii sunt beneficiarii. In acest ghid poti afla:

 • Bune practici din 5 orase din Romania referitoare la oferirea de cursuri gratuite de tango pentru studenti;
 • Posibilitati de predare a cursurilor de tango argentinian in Universitatile din Romania; 
 • De ce au nevoie Universitatile din Romania pentru a gazdui cursuri gratuite de tango argentinian; 
 • Cum pot influenta studentii si scolile de tango din Romania parcursul dezvoltarii tango-ului argentinian. 

In urma proiectului, Asociatia pentru Cultura si Tango continua sa ofere si astazi tinerilor cursuri GRATUITE de tango argentinian la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti si la Casa Traian Demetrescu din Craiova.

Brosura este disponibila GRATUIT AICI. 

 

Model aplicatie Erasmus +

A stii cum sa obtii finantari este o abilitate care implica multa munca, formare in domeniul managementului de proiect si scrierii de proiecte. Insa chiar si toate aceste premise la un loc, nu iti pot garanta ca proiectul tau va fi aprobat. 
In prezent accesul la modele de formulare de candidatura pentru obtinerea de fonduri este foarte limitat, deoarece aceast know-how implica multa munca de cercetare. Am luat aceasta initiativa la cererea mai multor ONG-uri din Romania care au intr-adevar nevoie de aceste cunostinte despre cum sa castige granturi si cum sa-si faca cunoscute cauzele de catre cat mai multi oameni posibil.
Daca reprezinti un ONG care se pregateste sa scrie un formular de cerere pentru finantare, cartea „Cum sa castigi granturi” te va inspira si iti va imbunatati abilitatile de scriere:

 • vei putea vedea o aplicatie Erasmus + de la A la Z;
 • vei descoperi etapele de implementare a unui proiect de la pregatire la evaluare si diseminare;
 • vei avea un model complet de aplicare care iti poate imbunatati abilitatile de scris;
 • vei avea acces la sfaturi si trucuri dupa fiecare sectiune a proiectului, care te pot ajuta sa-ti imbunatatesti formularul de candidatura;
 • vei avea acces la feedback-ul evaluatorilor profesionisti cu privire la modul in care prezenta aplicatie poate fi imbunatatita.

In prezent exista numeroase granturi si subventii pentru orice domeniu de activitate si iti recomand sa-ti urmezi pasiunea si visul tau si sa-ti pui in practica ideile chiar acum! Cartea este disponibila AICI. 

 

Model aplicatie proiect cultural - artele spectacolului

Desi exista nenumarate ONG-uri in Romania, foarte putine au acces la finantari europene sau finantari nationale. 

Acest model de proiect cultural, care a obtinut finantare cu un scor foarte mare, poate constitui un punct de plecare pentru reprezentantii de ONG-uri care se pregatesc sa scrie un proiect pentru finantare. In aceasta carte:

 • vei descoperi cum este structurata o aplicatie pentru un proiect cultural, de la etapa de pregatire pana la etapa de evaluare si diseminare a rezultatelor proiectului;
 • vei avea acces la un model complet de aplicatie care iti va imbunatatii abilitatile de scriere a unui proiect cu finantare;
 • vei descoperi modul de abordare in construirea unui proiect cultural/proiect cu finantare de la A la Z.

“Cum sa scrii proiecte culturale” se adreseaza in special ONG-urilor din domeniul cultural – artele spectacolului (teatru, muzica, dans), arte vizuale (pictura, sculptura, grafica, arte decorative, fotografie, video-art, instalatii, ceramica, colaj, animatie, film experimental si de animatie, arta textila, tehnici mixte, noi media, design, arhitectura, proiecte curatoriale). Acest material poate fi folosit si de ONG-urile care activeaza in alte domenii deoarece ofera o perspectiva holistica asupra scrierii proiectelor.

Cartea este disponibila AICI.