Invata si tu sa scrii proiecte!

In cei 6 ani de zile de la infiintare, Asociatia pentru Cultura si Tango a implementat 8 proiecte cu finantare europeana in calitate de solicitant. Sunteti un grup de tineri entuziasti sau un ONG si doriti sa obtineti finantare pentru proiectele voastre? Va putem ajuta cu sfaturi, link-uri utile si recomandari pentru un proiect de succes! 

Contacteaza-ne pentru sfaturi!

 •  +0742 356 884
 •  contact@tangoact.ro
 •  Gh. Tattarescu nr.6, Bucuresti, Sector 3
 • In acest scurt ghid, iti voi impartasi tipurile de granturi IT pe care le-am testat deja prin intermediul Asociatiei pentru Cultura si Tango si care ne-au adus o contributie valoroasa in promovarea cauzei ONG-ului nostru. Desigur, exista mult mai multe granturi IT disponibile pentru ONG-uri si iti recomand sa explorezi in continuare domeniul instrumentelor de management si IT pentru organizatiile nonprofit. Am decis sa scriu acest ghid deoarece iubesc domeniul ONG-urilor si sunt sigura ca sfaturile din aceast ghid vor ajuta ONG-urile sa duca mai departe misiunea lor la cei care conteaza. Sper ca aceasta ghid iti va aduce o perspectiva asupra oportunitatilor nelimitate care exista pentru ONG-uri si te va ajuta sa impartasesti mai departe cauza ONG-ului tau.

  Ghidul este disponibil GRATUIT AICI. 

 • Ghidul “Good Practices and Good Governance in Tango” face parte din proiectul finantat prin Erasmus+, Linia Parteneriate Colaborative, Not-for-profit European sport events, in proiect au fost implicate 5 tari. Brosura cuprinde rezultatele unui studiu realizat in 5 tari europene cu privire la dezvoltarea comunitatilor de tango din Europa si „modelul de business” practicat.

  Ghidul este disponibil GRATUIT AICI.


 • A stii cum sa obtii finantari este o abilitate care implica multa munca, formare in domeniul managementului de proiect si scrierii de proiecte. Insa chiar si toate aceste premise la un loc, nu iti pot garanta ca proiectul tau va fi aprobat.
  In prezent accesul la modele de formulare de candidatura pentru obtinerea de fonduri este foarte limitat, deoarece aceast know-how implica multa munca de cercetare. Daca reprezinti un ONG care se pregateste sa scrie un formular de cerere pentru finantare, cartea „Cum sa castigi granturi” te va inspira si iti va imbunatati abilitatile de scriere.

  Cartea este disponibila AICI.

 • “Partener EU” “este un model de proiect de dialog structurat care a fost finantat de Comisia Europeana cu un scor foarte mare. Proiectele de dialog structurat pot lua forma reuniunilor, conferintelor, consultarilor si evenimentelor. Aceste evenimente promoveaza participarea activa a tinerilor la viata democratica din Europa si interactiunea acestora cu factorii de decizie. Ca rezultat concret al acestor evenimente, tinerii pot sa-si faca auzita vocea (prin formularea de pozitii, propuneri si recomandari) cu privire la modul in care ar trebui sa fie elaborate si implementate politicile de tineret in Europa. Un proiect de dialog structurat are trei etape: planificarea si pregatirea; implementarea activitatilor si evaluarea. Daca sunteti un grup informal de persoane, un ONG sau cineva interesat de politici publice, tineret, advocacy, strategii de dans sau fonduri europene in general, aceasta carte va va inspira sa va transformati ideile in realitate si sa contribuiti la realizarea de politici pubice in orasul/tara voastra.

  Cartea este disponibila AICI.

 • A.C.T. a lansat in 2014 in mediul virtual un „Ghid de bune practici privind organizarea cursurilor de tango argentinian în universităţi”. Ghidul de bune practici a fost editat in cadrul proiectului Partener EU, finantat de catre Comisia Europeana prin programul „Tineret in actiune”, Sustinere pentru cooperarea europeana in domeniul tineretului, Subactiunea 5.1 Intalniri ale tinerilor si responsabililor cu politicile de tineret.
  Ghidul e destinat universitatilor, adica factorilor de decizie, iar studentii sunt beneficiarii. In urma proiectului, Asociatia pentru Cultura si Tango continua sa ofere si astazi tinerilor cursuri GRATUITE de tango argentinian la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti si la Casa Traian Demetrescu din Craiova.

  Brosura este disponibila GRATUIT AICI.

 • “Cultura Tango” este un model de proiect cultural, care a obtinut finantare cu un scor foarte mare si poate constitui un punct de plecare pentru reprezentantii de ONG-uri care se pregatesc sa scrie un proiect pentru finantare in domeniul cultural. In aceasta carte vei descoperi cum este structurata o aplicatie pentru un proiect cultural de la A la Z, de la etapa de pregatire pana la etapa de evaluare si diseminare a rezultatelor proiectului.
  Acest material se adreseaza in special ONG-urilor din domeniul cultural – artele spectacolului (teatru, muzica, dans), arte vizuale (pictura, sculptura, grafica, arte decorative, fotografie, video-art, instalatii, ceramica, colaj, animatie, film experimental si de animatie, arta textila, tehnici mixte, noi media, design, arhitectura, proiecte curatoriale). Acest material poate fi folosit si de ONG-urile care activeaza in alte domenii deoarece ofera o perspectiva holistica asupra scrierii proiectelor. Proiectul a avut ca principal rezultat productia spectacolului Luna Tango. 

  Cartea este disponibila AICI.

 • “Luna Tango Concert” este un model de aplicatie completa a unui proiect cultural care a fost finantat cu un scor foarte mare. In acest material vei: descoperi modul in care este structurata o aplicatie pentru un proiect cultural, de la etapa de pregatire pana la faza de evaluare si difuzare a rezultatelor proiectului; vei avea acces la un model complet de aplicatie care iti va imbunatati capacitatea de a scrie un proiect cu finantare; vei descoperi cum sa abordezi un proiect cultural cu finantare de la A la Z. Daca faci parte dintr- un grup informal, dau dintr-un ONG sau esti interesat de domeniul cultural in general si de artele spectacolului in special (muzica live / dans / teatru) , aceasta carte electronica te va inspira sa iti urmezi pasiunea si sa-ti transformi ideile in realitate.  

  Cartea este disponibila AICI.