Platforme
-
The European Youth Forum (Forumul European al Tineretului) este platforma organizatiilor de tineret din Europa. Reprezentand 104 organizatii de tineret, atat Consiliile Nationale pentru Tineret, cat si Organizatiile Neguvernamentale Internationale ale Tineretului. Forumul Tineretului reuneste zeci de milioane de tineri din toata Europa, organizati pentru a reprezenta interesele lor comune. Forumul tinerilor lucreaza pentru a permite tinerilor sa participe activ la societate pentru a-si imbunatati viata prin reprezentarea si sustinerea nevoilor si intereselor lor si a celor ale organizatiilor lor. Mai multe detalii AICI.
-
European Movement International (Miscarea Europeana) este cea mai mare retea paneuropeana de organizatii proeuropene. Este prezenta in 39 de tari si cuprinde 36 de asociatii internationale, care reunesc societatea civila europeana, mediul de afaceri, sindicatele, ONG-urile, partidele politice, autoritatile locale si mediul academic. In prezent, Miscarea Europeana urmareste sa ofere o platforma care sa incurajeze si sa faciliteze participarea activa a cetatenilor si a partilor interesate dintr-o sectiune transversala a sectoarelor in dezvoltarea de solutii europene la provocarile noastre comune. Mai multe detalii AICI.
-
Platforma de invatare pe tot parcursul vietii este o umbrela care aduna 40 de organizatii europene active in domeniul educatiei, formarii si tineretului. In prezent, aceste retele reprezinta mai mult de 50 000 de institutii si asociatii de invatamant care acopera toate sectoarele invatarii formale, non-formale si informale. Platforma isi propune sa spuna preocuparile cetatenilor cu privire la invatarea pe tot parcursul vietii. Astazi, modelul de scoala-munca-pensionare nu mai este o norma, deci este important sa ne asiguram ca ajutam oamenii in tranzitiile lor de viata. Invatarea nu se limiteaza la educatia formala: ea integreaza si invatarea non-formala si informala. Mai multe detalii AICI.
-
EURACTIV este o retea media independenta paneuropeana specializata in politicile UE. Spargeram si hranim dezbaterile politice dintre partile interesate, inclusiv guvernul, intreprinderile si societatea civila. Acoperim procesele de politica in amonte de decizii, rezumand problemele fara a lua parte. Reteaua EURACTIV ofera stiri locale gratuite despre politicile UE in 12 limbi. Impreuna cu partenerii nostri media, ajungem in fiecare luna la 1,7 milioane de utilizatori din intreaga Europa si din afara ei. Mai multe detalii AICI.
Institutii Romania
-
Ministerul Tineretului si Sportului este organ de specialitate al administratiei publice centrale, in subordinea Guvernului, avand rol de sinteza si de coordonare a aplicarii strategiei si politicilor in domeniul tineretului si sportului. Aici puteti gasi informatii despre proiecte de tineret, tabere de vara, seminarii si alte Activitati dedicate tinerilor. Mai multe detalii AICI.
-
Ministerul Educatiei Nationale este organismul Guvernului Romaniei care coordoneaza sistemul de invatamant din Romania, stabileste obiectivele sistemului de invatamant in ansamblul sau, precum si obiectivele educationale pe niveluri si profiluri de invatamant. Ministerul Educatiei decide anual prin ordin al ministrului structura anului de invatamant din Romania. Aici puteti afla informatii utile despre proiecte, burse, mobilitati in alte tari etc. Mai multe detalii AICI.
-
Ministerul Culturii si Identitatii Nationale este autoritatea publica centrala responsabila de elaborarea si aplicarea strategiei si politicilor in domeniul culturii. Ministerul Culturii si Identitatii Nationale este autoritatea care asigura protejarea patrimoniului cultural, inclusiv patrimoniul imaterial, prin crearea cadrului legislativ specific si prin programe de evaluare, restaurare, conservare si punere in valoare. Aici veti putea afla informatii despre proiecte culturale, programe de finantare in domeniul culturii, evenimentel culturale etc. Mai multe detalii AICI.
-
Ministerul Muncii si Justitiei Sociale – se organizeaza si functioneaza ca organ de specialitate al administratiei publice centrale, in subordinea Guvernului, cu personalitate juridica, avand rol de sinteza si de coordonare a aplicarii strategiei si politicilor Guvernului in domeniile: muncii, familiei, egalitatii de sanse, protectiei sociale. Aici puteti gasi informatii utile despre joburi, mobilitatea locurilor de munca, formare profesionala, familie, protectie sociala, etc. Mai multe detalii AICI.
-
Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti este institutie publica, cu personalitate juridica aflata in subordinea Ministerului Tineretului si Sportului. CCSB realizeaza cursuri gratuite pentru tinerii pana in 35 de ani in diferite domenii: formare profesionala, arta, cultura, ateliere de filosofie, actorie, turism, etc. In aceasta insitutie A.C.T. realizeaza cursuri gratuite de tango din anul 2013. Mai multe detalii AICI.
-
Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucuresti sustine si finanteaza proiecte de interes si utilitate pentru studentii si tinerii cu varsta cuprinsa intre 18-35 de ani, realizate in parteneriat cu unitati si institutii de invatamant din Municipiul Bucuresti, structuri ale Administratiei publice locale si centrale considerate relevante, organizatii neguvernamentale interne, nationale si internationale. CTMB organizeaza si sustine grupuri de lucru tematice precum antreprenoriat, educatie in toate formele sale, formare profesionala, sport, cultura, artistic, turistic, ecologic, multimedia, civice, incluziune sociala, de divertisment si de interes local pentru studenti si tineri, in vederea fundamentarii pe evidente a tuturor programelor si proiectelor destinate acestora la nivelul Municipiului Bucuresti. Mai multe detalii AICI.
-
Centrul Cultural Casa Artelor (Casa Eliad) este un monument istoric de categoria A. Cladirea, asa cum arata astazi, a fost realizata in etape incepand din secolul al XVIII-lea. Numele sub care este cunoscut imobilul astazi provine de la Athanasie Eliad, presedintele Clubului Hipic Roman, cel care a cumparat proprietatea in perioada 1862-1863. In acest centru au loc evenimente culturale deosebite – ateliere educationale, culturale, spectacole de muzica, teatru, dans deschise cetatenilor din sectorul 3 al Bucurestiului. Mai multe detalii AICI.
Oportunitati
-
Programul Erasmus + este programul UE de sustinere a educatiei, formarii, tineretului si sportului in Europa. Bugetul sau de 14,7 miliarde de euro ofera oportunitati pentru ca peste 4 milioane de europeni sa studieze, sa se instruiasca, sa dobandeasca experienta si sa se angajeze voluntar in strainatate. Erasmus + ofera oportunitati pentru persoanele de toate varstele, ajutandu-i sa se dezvolte si sa impartaseasca cunostinte si experienta in institutii si organizatii din diferite tari. Mai multe detalii AICI.
-
Programul Erasmus+ este gestionat in Romania prin Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP). ANPCDEFP s-a constituit prin fuziunea Agentiei Nationale Socrates si a Centrului National pentru Programul de Formare Profesionala Leonardo da Vinci, ambele functionand inca din 1996. Incepand cu anul 2007 ANPCDEFP a gestionat programele Invatare pe tot Parcursul Vietii si Tineret in Actiune, iar din anul 2014 gestioneaza programul ERASMUS+. ANPCDEFP administreaza programul Uniunii Europene care sprijina proiectul national de schimbare in bine a comunitatilor si a atitudinilor si mentalitatilor indivizilor. Mai multe detalii AICI.
-
Europa Creativa este programul-cadru al Comisiei Europene pentru sprijinirea sectoarelor culturii si audiovizualului. In urma programelor Cultura anterioare si a programului MEDIA, Creative Europe, cu un buget de 1,46 miliarde de euro (cu 9% mai mare decat predecesorii sai), va sprijini sectoarele culturale si creative din Europa. Programul sprijina: initiativele sectorului cultural, precum cele care promoveaza cooperarea transfrontaliera, platformele, crearea de retele si traducerile literare; initiativele sectorului audiovizual, cum ar fi cele care promoveaza dezvoltarea, distributia sau accesul la operele audiovizuale; o componenta transsectoriala, incluzand un instrument de garantare si o cooperare politica transnationala. Mai multe detalii AICI.
-
ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti este singura institutie de profil din Romania care are rol de legatura intre autoritatea locala si societatea civila. Misiunea sa ca centru cultural multidisciplinar al orasului Bucuresti este sa celebreze mostenirea culturala a orasului, sa ocroteasca si sa promoveze identitatile creative ale metropolei contemporane si sa pozitioneze Bucurestiul pe harta culturala a Europei. Mai multe detalii AICI.
-
Administratia Fondului Cultural National (AFCN) este o institutie publica autonoma, aflata in subordinea Ministerului Culturii, care opereaza la nivel national de peste 10 ani. Infiintata in 2005 AFCN este principalul finantator public al ofertei culturale din Romania care aplica un proces transparent de evaluare si selectie. Misiunea AFCN este sa sustina creatia contemporana romaneasca si valorizarea patrimoniului, sa contribuie la buna intelegere a fenomenelor artistice precum si sa incurajeze accesul cat mai larg al publicului la cultura. Mai multe detalii AICI.