Proiecte A.C.T.

In cei 4 ani de zile de la infiintare, Asociatia pentru Cultura si Tango a implementat 8 proiecte cu finantare europeana in calitate de solicitant. Sunteti un grup de tineri entuziasti sau un ONG si doriti sa obtineti finantare pentru proiectele voastre? Va putem ajuta cu sfaturi, link-uri utile si recomandari pentru un proiect de succes! 

Contact

 •  +0742 356 884
 •  contact@tangoact.ro
 •  Gh. Tattarescu nr.6, Bucuresti, Sector 3
16991950_406653283018283_4678557665976814677_o 1
 • Proiectul “Mall Cultural” este un proiect de interventie culturala (prin intermediul unui spectacol de muzica live-tango-teatru) asupra comunitatilor din zonele defavorizate cultural din Bucuresti, care va fi derulat in perioada august-noiembrie 2017 in 4 spatii neconventionale – mall-uri din Bucuresti. Activitatile principale din fiecare dintre cele 4 spatii neconventionale sunt: 1 spectacol cu muzica, ateliere de tango, flash-mob-uri, expozitii despre istoria tango-ului argentinian. Proiect finantat de catre Primaria Municipiului Bucuresti prin ARCUB. Mai multe detalii AICI. 

   

 • Tabara de Dans Urban este un proiect de educatie culturala si arta comunitara care a fost creat din pasiunea pentru educatie prin dans a 7 ONG-uri din domeniile educatiei, culturii, dansului, protectiei persoanelor cu dizabilitati, care impreuna au format un consortiu in vederea promovarii culturii si educatiei dansului adaptat/artei adaptate in randul tinerilor cu si fara dizabilitati din Bucuresti. Proiect finantat de catre Primaria Municipiului Bucuresti prin ARCUB. Mai multe detalii AICI. 

 • “Tango for all”: proiect finantat prin Erasmus+, Linia Parteneriate Colaborative, Not-for-profit European sport events, 5 tari implicate, Perioada de derulare: 02.02.2016 – 01.11.2017. Obiectivele proiectului au fost: Cresterea participarii la cursuri de tango in tarile partenere: promovarea valorilor si culturii argentiniene Tango; Studiu de caz: bune practici din tarile partenere cu privire la dezvoltarea comunitatilor de tango si “modelul de afaceri”. Consolidarea capacitatii de organizare a ONG-urilor care activeaza in domeniul tangoului – noi modele de afaceri, educatie; Dezvoltarea abilitatilor si competentelor a 12 membri ai consortiului si aproximativ 30 profesori de tango din Romania in buna guvernare in tango. Acest obiectiv va contribui la imbunatatirea guvernantei in tango si la formarea unei Federatiei Internationale/Europene care va promova dezvoltarea tango-ului. Mai multe detalii AICI. 

 • “Luna Tango Concert”: proiect finantat de Primaria Municipiului Bucuresti, ARCUB, Programul Orasul In-Vizibil, Perioada de derulare: iunie 2016 – noiembrie 2016. Obiectivele proiectului au fost: Promovarea culturii tango-ului Argentinian in Romania in general si in Bucuresti in particular, pe intreaga durata a proiectului; Dezvoltarea abilitatilor de tango de scena pentru dansatori de tango Argentinian si muzicieni; Productia unui spectacol de muzica live-tango-teatru si crearea a 6 reprezentatii ale acestui spectacol in perioada iunie – noiembrie 2016 in Bucuresti; Incurajarea dezvoltarii audientelor din Romania in general, si Bucuresti in particular, cu ajutorul tehnologiilor digitale (live-streaming). Mai multe detalii AICI. 

   

 • “Cultura Tango”: Proiect finantat de catre Ministerul Culturii prin AFCN implementat intre mai 2015 – noiembrie 2015 pentru tineri care doresc sa debuteze in artele spectacolului. Obiectivele proiectului au fost: Realizarea unei campanii de informare a artistilor dansatori de tango din Romania asupra culturii tango-teatru Argentinian – pentru incurajarea debutului artistic in acest domeniu; Realizarea unui seminar de formare a 10 artisti, dansatori de tango din Romania in arta spectacolului de tango Argentinian; Realizarea a doua spectacole pentru publicul larg in Bucuresti si Craiova, cu muzica live de tango si reprezentantii ale artistilor de tango formati. Mai multe detalii AICI. 
   

 • “Partener EU”: Proiect finantat de Comisia Europeana, prin Programul Tineret in Actiune, Actiunea 5 – Cooperare Europeana in Domeniul Tineretului, 5.1 – Intalniri ale tinerilor si ale responsabililor de politici de tineret, august 2013 – octombrie 2014. Obiectivele proiectului au fost: dezvoltarea parteneriatului public-privat in domeniul educatiei prin dans; semnarea unei petitii cu scopul de a face lobby pe langa Guvernul Romaniei in vederea realizarii unei Strategii Nationale de Dans; includerea cursurilor de tango ca si cursuri optionale in centrele universitare din Romania. Mai multe detalii AICI. 

 • “A.C.T.!”: Proiect finantat de Comisia Europeana, prin Programul Tineret in Actiune, Actiunea 1 – Tineri pentru Europa, Sub-Actiunea 1.2 – Initiative ale tinerilor, implementat in perioada iunie 2013 – iunie 2014, creat de si pentru tineri cu scopul de a introduce tango-ul argentinian in universitatile din Bucuresti, prin organizarea de cursuri gratuite pentru studenti cu scopul ca acestia sa formeze un Club Universitar de Tango. Obiectivul principal al proiectului a fost ntroducerea tango-ului argentinian in universitatile din Bucuresti, prin organizarea de cursuri gratuite pentru studenti cu scopul ca acestia sa formeze un Club Universitar de Tango. Mai multe detalii AICI. 


 • “Caravana de tango”, proiect finantat de catre Comisia Europeana prin Programul Tineret in Actiune, Actiunea 1 – Tineri pentru Europa, Sub-Actiunea 1.2 – Initiative ale tinerilor, a fost implementat intre aprilie 2012 – mai 2013 si a pornit ca un Grup de informal de tineri format din 6 membri – Grupul pentru Cultura si Tango, prin care ulterior s-a format Asociatia pentru Cultura si Tango. Proiectul a fost implementat in 6 licee din Bucuresti. Obiectivele proiectului au fost: sa promoveze cetatenia activa a tinerilor in general si cetatenia europeana a acestora in special; sa dezvolte solidaritatea si sa promoveze toleranta intre tineri, in special pentru a consolida coeziunea sociala in Uniunea Europeana; sa contribuie la dezvoltarea calitatii sistemelor de sustinere a activitatilor de tineret si a capacitatilor organizatiilor societatii civile in domeniul tineretului; sa promoveze cooperarea europeana in domeniul tineretului. Mai multe detalii AICI.