IMG_0605

Grupuri de lucru A.C.T.

Iti doresti sa contribui la dezvoltarea EDUCATIEI, CULTURII, TINERETULUI si SPORTULUI din Romania? Vino alaturi de noi! Asociatia pentru Cultura si Tango dezvolta proiecte, strategii si documente cadru in aceste domenii prioritare pentru noi. 

Contact

  •  +0742 356 884
  •  contact@tangoact.ro
  •  Gh. Tattarescu nr.6, Bucuresti, Sector 3
  • Grupul de lucru Educatie isi propune sa ofere voluntarilor si membrilor A.C.T.  informatii despre participarea activa a tinerilor in procesul educatiei, despre metodele de educatie non-formala prin tango dar si prin alti mijlocitori, despre educatie si arta comunitara, despre impartasirea de experiente, abilitati prin intermediul scrierii de materiale pentru tinerii si ONG-urile din Romania.

  • Grupul de lucru Cultura are ca si obiectiv dezvoltarea de strategii culturale in domeniile artelor spectacolului, a muzicii si dansului, precum si alte domenii complementare, pentru cresterea nivelului de cultura al tututor categoriilor de varsta din Romania.

  • Grupul de lucru Tineret are ca si scop principal informarea tinerilor din Romania despre posibilitatile de formare, de dezvoltare persoana si profesionala, despre educatia continua, dobandirea de abilitati pentru insertia pe piata muncii, despre posibilitatile de mobilitati care exista in Europa, despre cum pot sa se pregateasca mai bine pentru un interviu, cum poti sa-si descopere vocatia si pasiunea, despre cum pot influenta politicile publice in domeniul tineretului si nu numai. In prezent lucram la o noua Strategie de Tineret a Bucurestiului alaturi de Centrul de Tineret al Municipiului Bucuresti.

  • Grupul de lucru Sport a fost creat ca urmare a nevoii care exista in Romania de a reorienta tinerii studenti catre activitatile sportive – conform unui studiu realizat recent aproape 65% dintre studentii din Romania nu participa la cursurile de educatie fizica si sport, ceea ce creeaza efecte nedorite pe termen lung. Grupul nostru isi doreste sa dezvolte strategii pentru introducerea de noi cursuri optionale in universitatile din Romania, in functie de interesul tinerilor pentru cresterea interesului pentru o viata sanatoasa, o nutritie echilibrata si un tonus psihic, fizic si emotional bun. In acelasi timp, grupul isi propune dezvoltarea de idei inovative in domeniul sportului de nisa si de masa care sa fie prezentate finantatorilor nationali si europeni, de exemplu Erasmus+ Sport.