• A.C.T. ofera cursuri GRATUITE de tango argentinian pentru tinerii cu varste pana in 35 de ani, in 2 orase din Romania:

  • Club A.C.T. Bucuresti (din 2013) 
  • Club A.C.T. Craiova (din 2016). 

  Pentru toti tinerii iubitori de frumos si pentru cei ce vor sa ne fie alaturi, va invitam la cursuri de tango!

 • Clubul Universitar de Tango din Bucuresti a luat nastere in anul 2013 ca urmare a proiectului „A.C.T.!” finantat de catre Uniunea Europeana, prin Programul Tineret in Actiune. Chiar si dupa terminarea proiectului, Clubul continua sa sustina cursuri gratuite de tango argentinian in special dedicate studentilor din Bucuresti. Clubul activeaza sub umbrela Asociatiei pentru Cultura si Tango.

  Program cursuri si practici:
  Miercuri: 18:30 – 20:00 (curs); 20:00 – 22:00 (practica)

  Locatie

  2019 – Noua locatie va fi anuntata in curand.
  2013 – 2018 Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti

  Inscriere cursuri
  Completeaza formularul de inscriere AICI.
  Trimite un e-mail pe adresa: contact@tangoact.ro
  Suna la numarul: +4 0742 356 884

 • Clubul Universitar de Tango din Craiova a luat nastere in 2016, fiind coordonat de Ramona Ghita SI Mihai Traian Balaceanu. In prezent cursurile GRATUITE de tango sunt sustinute la Casa de Cultura Traian Demetrescu din Craiova in fiecare Luni de la ora 18:00.

  Program cursuri:
  Luni: 18:00 – 20:00

  Locatie
  Casa de Cultura Traian Demetrescu din Craiova

  Inscriere cursuri
  Trimite un e-mail pe adresa: ramona@tangoact.ro
  Suna la numarul: +4 0743 027 236 

 •  

  La inceput a fost privirea, A urmat o invitatie la dans si o imbratisare. De atunci timpul zboara in ritm de tango si noi am ramas imbratisati… Tango-ul ne-a schimbat pe fiecare dintre noi pentru totdeauna. Dorim sa ne construim vietile in jurul acestei arte, prin care reusim, cu fiecare dans in parte, sa ne povestim unul altuia realitatea prin imagini expresive, sa cream impreuna cu partenerii de dans pe acordurile muzicii, si sa generam emotii specifice complexe, la care participa atat cel care conduce in dans, cat si cel care urmeaza. ” 

  Anca Ionescu
  Anca Ionescu
  Presedinte A.C.T. si Instructor Tango
 •  

  Sunt dansator si am experienta in Tango Argentinian din 2009, cand am inceput sa descopar frumusetea si complexitatea acestui dans. De atunci si pana in prezent am dansat, am urmat cursuri cu maestri internationali, am predat Tango Argentinian si am ajutat la formarea de profesori de Tango in cadrul Asociatiei pentru Cultura si Tango. In cariera mea de dansator am participat la seminarii cu maestri internationali, in diferite tari din Europa, cat si in Argentina, unde timp de 2 luni am aprofundat acest dans cu maestri argentinieni.”

  Traian Ionescu2
  Traian Ionescu
  Vicepresedinte A.C.T. si Instructor Tango
 •  

  In urma cu aproximativ 5 ani, am descoperit dansul ca pe un limbaj ascuns al sufletului meu. Am inceput cu rumba si vals, iar la scurt timp am interactionat cu tangoul argentinian. Atunci am inteles ca asa cum geometria este o regina a matematicii, tangoul incununeaza celelalte dansuri. Pentru mine tangoul este o cheie care deschide usi spre cultura, atitudine, creativitate, initiativa, comunicare, usi spre celelalte suflete din jurul meu. Asa cum spunea un maestru al tangoului din Romania, Lucian Stan, “In Tango e ca-n viata si viata e un Tango. 

  16299722_1312710028795049_5866402040252158955_o
  Ramona Cristina Ghita
  Coordonator A.C.T. Craiova