Poza fundal eveniment
  • Din Decembrie 2016 A.C.T. realizeaza in parteneriat cu Asociatia Romana de Psihanaliza a Legaturilor de Grup si Familie Enrique Pichon Riviere si Nathalie Bavard (Franta) un atelier lunar de 3 ore, in ultima duminica a fiecarei luni, la Casa de Cultura a Studentilor, Centrul de Educatie Non-Formala, in intervalul 17:00 – 20:00.

    Acest atelier este un concept experimental care combina psihodrama, grupul operativo, muzica si dansul. Unul din scopurile grupului este si construirea unui grup de referinta care sa lucreze impreuna cu Nathalie Bavard (Franta), specializata in terapia prin dans.

    Tema fundamental a atelierului este legata de”limitele personale in raport cu limitele celuilalt” – cum sa depasesti si sa pastrezi limita propriului corp in intalnirea sociala, psihologica, sexuala cu celalalt.

    Momentan se doreste deschiderea unui nou grup inchis de maxim 10 persoane care sa participe la atelierul “O dupa-amiaza de tango”

    Inscrieri pentru noul atelier se pot face:
    On-line: https://goo.gl/forms/4XHgUXS94D2YFnyr1
    Telefonic: Anca (0742 356 884) sau Claudiu (0722 453 906)
    E-Mail: anca@tangoact.ro  sau clauganc@gmail.com

    Ateliere anterioare:
    https://www.facebook.com/events/324498634590448/
    https://www.facebook.com/events/1894424540778843/

    Grup Facebook Atelier “O dupa-amiaza de tango”
    https://www.facebook.com/groups/1711726342450655/ 

    • Daca conduceti un grup de oameni in cadrul unei organizatii/institutii/firme si doriti sa reconstruiti legatura dintre ei.
    • Daca sunteti profesori, indiferent ca incercati sa-i invatati pe elevii vostri, poate dans, poate franceza, poate matematica, poate desen, puteti descoperi alaturi de noi cum reusim sa transmitem ceva din noi celuilalt, cata implicare, emotie sau retinere este in a te intalni cu ceva nou, ce simti cand reusesti sa captezi si ce poti face cu ce ai dobandit.
    • Daca sunteti dansatori, veniti sa aflati cuvintele in care se exprima emotia din timpul dansului, asa cum spunea Mata Hari : «Dansul este un poem in care fiecare miscare este un cuvant».
    • Daca sunteti psihologi, infinitele trairi, suferinte, placeri, ambitii, temeri, rivalitatea, gelozia, timiditatea, imaginatia, cu care va intalniti mereu, le veti regasi in grup, in forma miscarilor, cuvintelor, amintirilor.
    • Tango argentinian: “bun cultural imaterial”, inscris in lista ‘Patrimoniu al Umanitatii’, deoarece personifica diversitatea culturala, dialogul si reprezinta esenta unei comunitati.
    • Psihodrama: Metoda de terapeutica moderna care utilizeaza jocul dramatic improvizat pe o tema data pentru dezvaluirea gandurilor si a atitudinilor.
    • Grup Operativ: inventat de psihanalistul Enrique Pichon Riviere. Este, la originea ei, o tehnica grupala de invatare dar in sensul larg al invatarii, ca achizitie a ceva nou pe care sa-l putem ulterior utiliza. Este in fapt, o punere in cuvinte, in grup, a ceea ce am simtit in timpul unei experiente (de psihodrama si de dans, in situatia noastra), o asociere libera cu propriile amintiri, temeri, sentimente, dorinte, evenimente, care distruge rigiditatea atat de comuna invatarii si ii reda flexibilitatea, asa cum face si dansul cu corpul nostru.
    • Relatii de cuplu
    • Relatii de familie si grup
    • Relatii interumane intr-o comunitate
    • Relatii interumane intr-o organizatie/institutie/companie/firma